Lär känna: Ayleen Ejderland – en av november månads ABENAryttare

Med klubba i hand är hon en vass forward och hon gympar gärna hemma när hon hinner. På ridbanan har hon fullt upp med sina tre B-ponnyer. Här är Ayleen Ejderland – en av november månads ABENA-ryttare.

Namn: Ayleen Ejderland.
Ålder: 12.
Bor: Alvesta.
Familj: Mamma, pappa och storasyster.

Hästar jag rider: ”Jag rider tre B-ponnyer som heter Pigge, Pelle och Toppie. De är snälla och omtänksamma allihop och ställer nästan alltid upp.”

Det största jag varit med om hittills: ”Att tävla på Elmia och Falsterbo. Det var jättestora tävlingar med mycket publik och det kändes häftigt att rida in på de banorna.”

Intressen utanför ridsporten: ”Jag håller på med innebandy och spelar forward i Alvestas lag. Det går bra och just nu ligger vi trea i serien. Sedan gör jag mycket gymnastik hemma, på studsmatta och sånt. Jag tränade gymnastik tidigare.”

Förebild: ”Henrik von Eckermann tycker jag är en förebild. Jag tycker att han är duktig, rider bra och är lugn med hästarna.”

Favorittränare: ”Ann Liwing. Hon är bestämd och talar om på ett bra sätt vad man behöver träna på.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Envis, tävlingsinriktad och omtänksam.”

Hästen som betytt mest för mig: ”Pigge. I början var han jättestark och jag tyckte att han bara drog iväg. Men nu har vi ridit ihop oss och han ställer upp i alla lägen. Han har tagit mig från Lätt D till Medelsvår.”

Det bästa med VFK: ”Alla är vänner och peppar varandra. På tävlingar hör man alltid att alla hejar och så. Det finns en bra gemenskap i klubben.”

Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”Det är jättekul och jag blev väldigt glad över alla fina grejer jag fick.”