LÄR KÄNNA: OLIVIA ROSÉN – MÅNADENS ABENARYTTARE I JUNI

Hon ser upp till faster Karin, gillar den kalla årstiden och brinner för att hjälpa till under VFK:s tävlingar. Får vi presentera Olivia Rosén – en av juni månads ABENA-ryttare.

Namn: Olivia Rosén.

Ålder: Fyller 18 i sommar.

Bor: Öjaby.

Familj: Mamma, pappa och två bröder.

Hästar: ”Jag har egen häst som heter Ballyerk Trixie. Sedan tränar jag och tävlar jag en del av min tränare och faster Karin Klevegårds ponnyer. Man kan se mig med ganska många olika hästar.”

Intressen utanför ridsporten: ”Jag gillar att resa och framför allt att åka skidor. Jag måste också säga att ett av mina intressen är att vara funktionär på VFK.”

Förebild: ”Jag har många olika, men såklart är Henrik von Eckermann en av dem. Jag tycker att han har en väldigt god ridning och kan plocka fram det bästa ur varje häst. Men jag inspireras nog mest av min tränare och faster Karin, som hjälper mig med allting. Hon inspirerar mig genom sin egen ridning och är min lilla extramamma också. Utan henne hade jag inte varit där jag är i dag”

Hur ser din sommar ut: ”Nu väntar Börjes Cup och även annars blir det mycket ridning. Sedan ska jag till Grekland en vecka. Jag ska hälsa på några kompisar också och givetvis ska jag även vara funktionär på VFK.”

Favorittränare: ”Det är både faster Karin och Katta Torstensson. Karin har tränat mig nästa sedan jag var bebis. Hon känner mig och kan plocka fram det bästa ur mig. Katta har hjälpt mig väldigt mycket sedan jag började rida ungponnyer. Där har hon hjälpt mig mycket med att utveckla min sits och ta fram det bästa ur ponnyerna. Katta har varit väldigt avgörande där.”

Det bästa med VFK: ”Jag skulle säga den stora gemenskapen. Alla hejar och stöttar varandra. Tävlingarna på VFK är jätteroliga för man träffar så många människor som man har roligt tillsammans med. Jag gillar också att VFK är en satsande klubb, det är inspirerande ett rida för en klubb som hela tiden vill utvecklas.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Jag skulle säga driven, glad och envis.”

Hästen som betytt mest för dig: ”Det är nog min första ponny Fonsie. När jag började på ridskolan på VFK blev han min favorithäst och sedan, när jag fyllde tolv, blev han min första egna ponny. Vi upplevde väldigt mycket tillsammans. Jag har alltid drömt om att ha en egen ponny och han förändrade mitt liv.”

Om att bli Månadens ABENAryttare: ”Jättekul, jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ från VFK som ger extra inspiration i vardagen. Jag hoppas att många fler från VFK får ta del av detta, för det finns verkligen många som förtjänar det.”