Ryttarmeddelande klubbhoppning 2/6

Ryttarmeddelande Klubbhoppning 2/6

 

Tider

Dagen har blivit tidigarelagd. Gemensam bangång är kl 8:00 (obligatoriskt för dem som rider ridskolehäst i klass 40-60 cm samt seniorklass), banan är öppen till kl 9:30 för övriga tävlande.

 

Tiderna som är satta för startgrupperna 1-3 är den tiden ni ska vara redo i stallet för att gå till framridningen. Den preliminära starttiden för 70 cm är när första start beräknas att hoppa. Därefter rullar det på. Tiden för seniorklassen är den tiden ni ska befinna er på framridningsbanan. Ni går gemensamt upp med hästarna.

 

Framridning/framhoppning/tävlingsbana

Framridning och framhoppning sker i paddocken. Ridning i ett varv, skritt på spåret. Tävlingsbanan är på lilla fiberbanan. Dem med egen häst får även rida fram i stora gamla ridhuset.

 

Startgrupp 1 och 2 rider- och hoppar fram under ledning av ridlärare. Gruppen går tillsammans in på tävlingsbanan och startar i turordning.

 

Startgrupp 3 rider- och hoppar fram under ledning av ridlärare men slussas ner efterhand till tävlingsbanan. Två ekipage inne på banan samtidigt.

 

I klass 60 cm-90 cm är det alltid två ekipage inne på tävlingsbanan samtidigt.

 

Klädsel/utrustning

Tävlingsklädsel är ej ett krav, men man får vara tävlingsklädd om man vill. Ridskolehästarna har sin vanliga utrustning, men det är tillåtet att ha eget schabrak om man så önskar.

 

Prisutdelning

Klass 40cm-60 cm är bed A:Clear Round vilket betyder att om man är felfri blir man tilldelad en rosett. Det går bra att köpa en rosett om man inte är felfri.  

 

Klass 70cm-90cm samt 60 cm seniorklass är bed Två Faser A + A:0 med totalfel där  prisutdelning sker efter sista startande i varje klass.

 

Övrigt

Johanna och Jessica finns på plats hela dagen. Ridskoleelever förväntas ta hand om sin häst- se info på tavlan i stallet.

 

Ni som rider ridskolehäst som andraryttare – ni tar er häst vid tävlingsbanan så behöver inte den gå tillbaka till stallet.

 

Vi uppskattar all hjälp vi kan få under dagen – det behövs banpersonal, mockhjälp på både tävlingsbanan och framridningsbanan mm-

 

Efter sista start hjälps vi åt att plocka undan banan.

 

Ni som kommer med egen häst parkerar på Abenas parkering.

 

Vid frågor kontakta jessica@vaxjoortensfaltrittklubb.se

 

Lycka till!