VFK presenterar: Månadens ryttare Maj – Ett samarbeta med ABENA

Varje månad kommer representanter från VFK och ABENA tillsammans att utse två ryttare som vi tycker förtjänar att presenteras närmare och lyftas fram i ljuset. Att bli utsedd till Månadens ryttare har ingenting med prestation eller ålder att göra.

Det kan handla om en ryttare som går sin andra termin på ridskolan, en dressyrryttare som strävar efter att nå nästa nivå eller en hoppryttare i ett av våra lag. Avgörande för att utses till Månadens ryttare är att ryttaren är en bra kamrat, tar god hand om sina hästar och bidrar till god stämning i klubben.

Den som utses till Månadens ryttare blir intervjuad av VFK och publicerad på hemsidan samt på VFK:s och ABENAs sociala mediekanaler. Månadens ryttare får schabrak, täcke och väst av ABENA, men inte nog med det. Eftersom ridsport är en dyr sport och priserna på det mesta i vårt samhälle stiger får Månadens ryttare också ett ekonomiskt stöd på 2000 kronor av ABENA. Pengarna är öronmärkta att användas till träning och tävling för att utvecklas vidare som ryttare.

Vi vill passa på att tacka ABENA som gjort den här nyheten möjlig och det är ett stort nöje för oss att avslöja de två första som utsetts till Månadens ryttare.

Månadens ryttare i maj 2023 är:

Maj

Emma Dahlgren

Med sin ponny Hamilton har Emma tagit nästa steg och börjat tävla FEI-dressyr. Emma är en målmedveten tjej som tränar hårt men hon sätter alltid hästarna först. Framför allt är hon en fin vän som peppar andra och sprider glädje och alltid tonar ner sina egna prestationer. Det finns inget skrytsamt med Emma som brinner för att andra ska känna samma glädje till hästar som hon.

Emma på Instagram

Emma Dahlgren
Maj

Ingmarie Gertsson

Ingmarie är en kämpe av renaste vatten och en ryttare av hög klass. I åratal har hon kämpat med sin egen verksamhet där hon utbildar hästar och själv tävlar upp till 1,40 med de hästar hon har hos sig. Ingmarie är ett givet inslag i VFK:s elitlag, håller alltid en jämn och pålitlig nivå och har även genom åren varit en omtyckt tränare.

Ingmarie på Instagram

Ingmarie Gertsson

Vi säger ett stort grattis till Ingmarie och Emma! Snart kommer ni att få lära känna dem ännu bättre!

Vill du nominera någon du tycker förtjänar att utses till Månadens ryttare?

Då kontaktar du VFK:s klubbchef Peter Wibrån på peter.wibran@vaxjoortensfaltrittklubb.se

Och du – lär dig redan nu hashtaggen #abenariders och använd den gärna när du postar inlägg!

Vi säger ett stort grattis till Ingmarie och Emma! Snart kommer ni att få lära känna dem ännu bättre!