VFK välkomnar Peter Wibrån som ny klubbchef!

Det är med stor glädje vi kan berätta nyheten att Peter Wibrån blir ny klubbchef i Växjöortens Fältrittklubb.

Peter är 53 år gammal och är inom Växjöidrotten känd som en framgångsrik fotbollsspelare i Öster och Helsingborg såväl som i Tyskland. Efter karriären har han innehaft flera ledande positioner i Öster, bland annat sportchef och verksamhetschef. – Peter har en otrolig erfarenhet av föreningslivet efter sina många år i Öster. Han har ett brett kontaktnät både inom näringslivet och kommunen och har dragit igång flera lyckade projekt som exempelvis Nattfotbollen och Öster i samhället. Där ser vi att vi får in en ovärderlig kompetens i vår förening, säger VFK:s ordförande Tobias Jönberg. Som klubbchef blir Peter Wibrån styrelsens förlängda arm i den dagliga verksamheten. Han kommer att ha ett stort fokus på arenafrågan och på att öka intäktsflödet.

– Ridsporten är väldigt eftersatt när det gäller anläggningar. Nu har vi äntligen fått möjligheten att bygga ABENA Arena och då gäller det att stärka organisationen och möta de förväntningar en ny anläggning kräver. Vi kan inte göra samma saker i en ny anläggning som man gör i en gammal. Här kommer Peter in med spetskompetens och sina erfarenheter från Östers arenabygge. Vi har tittat på hur klubbarna på Arenastaden fått sina arenor att blomstra. Vi kommer inte att komma lika långt som till exempel Växjö Lakers gjort men vår ambition är att komma en bit på vägen om vi arbetar som de gjort, säger Tobias Jönberg.

– VFK blir en ny och spännande utmaning för mig. Det är föreningsliv men en helt annan idrott än där jag varit tidigare. Jag hoppas komma in med nya ögon och se vad vi kan utveckla i föreningen. Jag har sett en del tävlingar och själv suttit på häst några gånger men inte mycket mer än så. Däremot har ridsporten på något sätt alltid funnits med i bakvattnet genom en kompis syster som höll på med ridning. Nu ska jag sätta mig in i hur ridsporten jobbar med olika saker och jag hoppas och tror att det finns en hel del i min ryggsäck som jag hoppas kunna använda i verksamheten, säger Peter Wibrån.

En ny arena innebär högre driftkostnader och större ekonomiskt ansvar. För att stärka klubbkassan och ha en fortsatt stabil ekonomi gäller det därför att hitta nya intäktsmöjligheter. Även här kommer klubbchefen att spela en nyckelroll. – Tanken är att Peter ska ha ett stort fokus på sponsorer, kommun och förbund och att jobba utåtriktad för att skapa nya intäktskällor och nätverk, säger Tobias Jönberg.

Vår ambition är att Peter Wibrån tillträder sin tjänsten som klubbchef den 1 juni.