Ridlärare

Jessica Engell Cremen

Jag arbetar deltid på VFK och har gjort det sedan hösten 2020. Mina främsta arbetsuppgifter på VFK är undervisning samt ridning och vidareutbildning av ridskolehästarna.

Diplomerad Svensk Ridlärare Level III

Jag började mitt arbetsliv som ridlärare och stallchef på Theleborgs Ryttarsällskap i Växjö. Därefter gick jag Polishögskolan i Stockholm och fortsatte sedan att arbeta som polis i ca 2 år innan jag bestämde mig för att fortsätta vidareutbilda mig inom ridläraryrket. Jag gick utbildningen för Svensk Ridlärare Level III på Strömholm 2017/2018.  Under min tid på Strömholm representerade jag Sverige och Strömholm i ”Equestrian Educational Network student championships” och vann hela tävlingen. EEN är en sammanslutning av hästutbildningsanstalter i Europa där det varje år arrangeras en tävling. Studenterna från de olika skolorna blir bedömdömda av en jury och tilldelas poäng i dressyr, hoppning och förmågan att hålla lektion.

Efter min tid på Strömsholm arbetade jag två år i England på Davenport Stables hos den svenska landslagshoppryttaren Angelie Von Essen. Mina främsta arbetsuppgifter där var ridning och vidareutbildning av båda äldre och yngre hästar samt diverse stallarbete. Jag agerade även hästskötare på nationella och internationella tävlingar.

Förutom att arbeta på VFK driver jag mitt egna företag med häst- och ryttarutbildning. Jag har för närvarande en egen häst som heter Bentley S född 2021 (e: Baloé HP – Spender S), så framtiden får utvisa vad det kan tänkas bli för stjärna. Nu för tiden tävlar jag sparsamt men har tidigare tävlat tom 130 i hoppning och MSV B dressyr.

Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med både människor och djur i en härlig miljö. Det är fantastiskt roligt att få följa och vara delaktig i både de två- och fyrbentas utveckling.

Jessica Engell Cremen
Ridlärare

Johanna Fridolf

Hippologprogrammet 2011-2014 på Flyinge/Strömsholm, inriktning hästutbildning.

Diplomerad Svensk Ridlärare level II

Mina arbetsuppgifter på VFK är att ansvara för ridskoleverksamheten, undervisa våra elever på alla nivåer i dressyr och hoppning, både i de teoretiska och praktiska delarna samt att vidareutbilda och underhålla utbildningen av våra skolhästar.

Jag har tidigare arbetat som ridlärare på Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening samt Braås Ponny- och Ridklubb. Gjorde under hippologprogrammets sista år praktik hos Rolf-Göran Bengtsson, oförglömlig tid som jag ofta längtar tillbaka till!

Jag har även drivit eget företag med inriktning på träning med egen häst och inackordering av hästar.

Har två hästar hemma, Galadriel f. -03 e Crelido – Irco Marco som tidigare varit min ridhäst men som fått byta karriär till avelssto på äldre dagar. Andra hästen är en avkomma till henne, Galatea f. -19 e. Nintender. Hoppning är det största intresset, har tävlat upp till 1.20, men rider och tränar även dressyr då jag tycker kombinationen av de olika grenarna är rolig och viktig att ha med sig för att kunna vara en allsidig ryttare.

Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med dessa fantastiska djur, kärleken till hästen är det som gör det värt alla tidiga morgnar och sena kvällar. Men också att få följa och vara delaktig i utvecklingen framåt hos alla våra elever. Att guida våra ryttare till att få en aha-upplevelse tillsammans med hästen och förstå hur något ska utföras oavsett nivå gör att jag åker hem med ett leende på läpparna, även fast klockan slagit sent!

Johanna Fridolf
Ridlärare

Olivia Sjögren

Mina främsta arbetsuppgifter på VFK är att undervisa våra elever samt häst- och stallskötsel. Jag jobbar mycket med klubbens ungdomssektion och deras verksamhet. Är även tävlingsledare för dressyrtävlingarna på klubben.

Gick ridledarkursen 2016. Utbildad provledare för grönt kort. 

Har tidigare arbetat som ridlärare på Theleborgs Ryttarsällskap. Arbetat ideellt inom Smålands Ridsportförbund som ordförande för distriktsungdomssektionen och sitter nu som ledamot i distriktsstyrelsen.

Har en egen häst, Polaris (SWB f. -14 Pessoa VDL- Golden Profit) som jag främst tränar dressyr med.

Det bästa med mitt jobb är att få jobba med elever och hästar, och att sen få vara med och följa deras utveckling. Jag brinner extra för ungdomsverksamheten och blir lite extra glad när man ser engagemang för att utvecklas, för hästen och sporten.

Olivia Sjögren
Ridlärare

Sara Centervall

Mina främsta arbetsuppgifter är att undervisa våra elever, sköta om hästarna och stallet, samt rida och vidareutbilda våra ridskolehästar. Jag är också ansvarig för våra skötare och stallvärdar.

Jag har gått Ridledarkursen samt Ridlärarutbildning på Vreta Yrkeshögskola och är Diplomerad svensk Ridlärare Level I.

Tidigare har jag bland annat jobbat på ridskola i Älmhult, Ljungby och Braås. Jag har också varit dressyrelev hos Elisabeth Östberg och även jobbat ett par år i Stockholm som stallansvarig i ett inackorderingsstall och som fritidsledare på ridskolor.

Jag har en egen häst som heter Quatermaster E. Han är en valack född 2006 som jag främst tränar dressyr med.

Det bästa med mitt jobb är att få arbeta med både hästar och människor på olika nivåer. Jag tycker det är extra roligt att få vara med de yngsta eleverna och bygga grunden i deras häst och ridkunskap.

Sara Centervall
Ridlärare

Evelina Hagehed

Mer info kommer

Stall

Fredrik Svensson

Min främsta arbetsuppgift på VFK är att ha ansvar över förmiddagsdriften i stallet. Det avser den dagliga rutinen med utsläpp, mockning, spåna boxar mm. Andra ansvarsuppgifter är lunchfodring, expedition av privatspån, röjning av gräs runt utebanor och runt hagar. Har också ansvar för städ av toaletter, café och klubbstuga.

Jag har ingen hästrelaterad utbildning, men när jag fick möjlighet på VFK tog jag några privatlektioner på hästryggen. I jobbet har jag över tid fått lära mig grundläggande hantering av hästar. Är uppväxt i lantbruksmiljö, och med bl a den bakgrunden var det min kärlek till djur som jag på senare år hamnade på VFK.

 Det bästa med mitt jobb är att få jobba fritt i skog och mark, att få hugga i och arbeta med kroppen i en levande natur i symbios med hästarna. Brinner för den goda kontakten med både hästar och hästägare, inte minst viktigt i arbetssynpunkt, men också lärorikt.

Fredrik Svensson
Stall och maskiner

Tomas Torstensson

Jag kommer från Öland och har sysslat med djur hela mitt liv. Där drev jag familjens lantbruk med kor, grisar, hästar och växtodling i många år. Sedan har det blivit mer och mer häst tillsammans med min fru Katarina som rider, tävlar och föder upp hopphästar. Mina timmar på hästryggen kan räknas på ena handen, jag trivs bäst på marken!

Mina arbetsuppgifter på VFK är bland annat att morgonfodra, släppa ut hästar, mocka, köra fram spån och foder, harva banor, sköta reparationer och underhåll på anläggningen.

Det bästa med jobbet här är att man jobbar utomhus och det är en härlig blandning av arbetsuppgifter. Jag får jobba med både djur, människor och maskiner, jag kan vara med och påverka och komma med idéer.

På fritiden är jag med familjen, tittar på fotboll och lyssnar på musik.

Tomas Torstensson