ABENA – Månadens ryttare

ABENA är VFK:s största samarbetspartner och har bland mycket annat gett namn åt vår fantastiska nya ABENA Arena som vi hoppas och tror ska stå klar lagom till höstterminen drar igång.

Tillsammans med ABENA känner vi nu att det är dags att ta nästa steg i samarbetet. Vi vill gemensamt uppmärksamma, stötta och uppmuntra ryttare som vi tycker passar att vara ambassadörer för ridsporten, VFK och ABENA.

Vi har därför beslutat att starta det vi kallar Månadens ryttare. Det är vad det heter.

Varje månad kommer VFK och ABENA tillsammans att utse en ryttare som vi tycker förtjänar att presenteras närmare och lyftas fram i ljuset. Att bli utsedd till Månadens ryttare har ingenting med prestation eller ålder att göra.

Det kan handla om en ryttare som går sin andra termin på ridskolan, en dressyrryttare som strävar efter att nå nästa nivå eller en hoppryttare i ett av våra lag. Avgörande för att utses till Månadens ryttare är att ryttaren är en bra kamrat, tar god hand om sina hästar och bidrar till god stämning i klubben.

Den som utses till Månadens ryttare bli intervjuad av VFK och publicerad på hemsidan samt på VFK:s och ABENAs sociala mediekanaler. Månadens ryttare får schabrak, täcke och väst av ABENA, men inte nog med det. Eftersom ridsport är en dyr sport och priserna på det mesta i vårt samhälle stiger får Månadens ryttare också ett ekonomiskt stöd på 2000 kronor av ABENA. Pengarna är öronmärkta att användas till träning och tävling för att utvecklas vidare som ryttare.

 

Vill du nominera någon du tycker ska vara månadens ryttare kontakta Peter Wibrån 

Månadens ryttare April

LillyBelle Enestubbe

LillyBelle är 11 år och bor på en liten hästgård i Bergunda, bara fem minuters bilväg från ABENA Arena. Hon är en mycket ambitiös ridtjej och en riktig slitvarg i stallet. Tillsammans med storebror Angelo ser LillyBelle till att träna och hålla igång familjens sju ponnyer varje dag. LillyBelle tävlar framför allt tre hästar: Peggy, TW och Erika. En av hennes största upplevelser hittills är att ha kvalat in till och tävlat i Agria Pony Trophy på Elmia i Jönköping

LillyBelle på Instagram

LillyBelle Enestubbe
Månadens ryttare April

Fanny Övegård Martinsson

Fanny är 25 år och en driven och målmedveten ryttare som har erfarenhet av hoppning upp till 1,40 på egenutbildad häst. Sedan 2018 driver hon eget företag där hon utbildar och tävlar hästar. Fanny är en ryttare som älskar att plocka fram det bästa ur varje individ och matcha dem på bästa sätt! Fanny är ny i klubben och kommer att tävla i VFKs elitlag 2023.

Fanny på Instagram

Fanny Övegård Martinsson
Månadens ryttare Maj

Emma Dahlgren

Med sin ponny Hamilton har Emma tagit nästa steg och börjat tävla FEI-dressyr. Emma är en målmedveten tjej som tränar hårt men hon sätter alltid hästarna först. Framför allt är hon en fin vän som peppar andra och sprider glädje och alltid tonar ner sina egna prestationer. Det finns inget skrytsamt med Emma som brinner för att andra ska känna samma glädje till hästar som hon.

Emma på Instagram

Emma Dahlgren
Månadens ryttare Maj

Ingmarie Gertsson

Ingmarie är en kämpe av renaste vatten och en ryttare av hög klass. I åratal har hon kämpat med sin egen verksamhet där hon utbildar hästar och själv tävlar upp till 1,40 med de hästar hon har hos sig. Ingmarie är ett givet inslag i VFK:s elitlag, håller alltid en jämn och pålitlig nivå och har även genom åren varit en omtyckt tränare.

Ingmarie på Instagram

Ingmarie Gertsson
Månadens ryttare Juni

Wilma Bertilsson

Hon rankas som en av Sveriges största unga ryttartalanger, sjunger gärna när hon mockar och önskar att hon kunde få mer tid över till att vara tävlingsfunktionär. Möt Wilma Bertilsson – en av juni månads ABENA-ryttare!

Wilma på Instagram

Wilma Bertilsson
Månadens ryttare Juni

Olivia Rosén

Hon ser upp till faster Karin, gillar den kalla årstiden och brinner för att hjälpa till under VFK:s tävlingar. Får vi presentera Olivia Rosén – en av juni månads ABENA-ryttare.

Olivia på Instagram

Olivia Rosén
Månadens ryttare Juli

Ottilia Bylander

Hon jobbar hårt, står inför dubbla SM med världens bästa Jocke och har Katta som största förebild. Det är hög tid för en närmare presentation av Ottilia Bylander – en av juli månads ABENA-ryttare på VFK!

Otti på Instagram

Ottilia Bylander
Månadens ryttare Juli

Elvira Aaby Ericsson

Hon har vunnit på självaste Stockholms stadion, hon jagar snart segrar i Falsterbo och när hon har en bra dag är det ingen som tar henne i omhoppning. Möt Elvira Aaby-Ericsson, vinnarskallen från Alvesta som är en av juli månads ABENA-ryttare!

Elvira på Instagram

Elvira Aaby Ericsson
Månadens ryttare Augusti

Noelle Ekander

Hon briljerade på lag-SM, jobbar extra på ett bageri och har mormor som en av sina förebilder. Men i stallet finns det bara plats för Ester. Möt Noelle Ekander – en av augusti månads ABENA-ryttare!

Noelle på Instagram

Noelle Ekander
Månadens ryttare Augusti

Alicia Jönberg

Hon har inte bara alla hästar hemma. Hon har så många hästar hemma att hon knappt vet hur många de är. Möt Alicia Jönberg – en av augusti månads Abenaryttare!

Alicia på Instagram

Alicia Jönberg
Månadens ryttare Augusti

William Nybeck

Han ser upp till de bästa, är en fena på att fiska och står gärna vid spisen. Får vi presentera William Nybeck – en av augusti månads ABENA-ryttare!

Wille på Instagram

William Nybeck
Månadens ryttare September

Alice Runosson

Alice är den rutinerade dressyrryttaren som kämpat hårt, tagit sig igenom motgångar och nu är tillbaka på tävlingsbanorna, starkare än någonsin.

Läs artikeln med Alice här

Alice på Instagram

Alice Runosson
Månadens ryttare September

Doris Ruuda

Yrvädret från Gemla är tjejen som alltid ger allt, oavsett om hon leder hejaklacken på lag-SM eller kämpar om placeringar i hopp och fälttävlan.

Läs Doris artikel här

Doris Ruuda
Månadens ryttare Oktober

Maria Wieslander

Hon har vunnit åtta SM-guld med sin superfjording Caxe. Hon är en rastlös fotbollscoach och klickande hästtränare med en extrem talang för att avbilda fyrfotingar. Konstnären och svenska mästaren Maria Wieslander är en av oktober månads ABENA-ryttare!

Läs hela artikeln med Maria här

Maria Wieslander
Månadens ryttare Oktober

Tilda Dahlberg

Hon serverar glass, hon blev placerad på SM i somras och äger en guldklimp hemma i Grimslöv. Tilda Dahlberg är även oktober månads andra ABENA-ryttare och här kan ni lära känna henne ännu bättre!

Läs Tildas intervju här

Tilda Dahlberg
Månadens ryttare November

Lovis Lundblad

Trots sin unga ålder är hon som koordinator och blivande tävlingsgeneral redan en spindel i nätet när det är dags för arrangemang på ABENA Arena. Dessutom är Lovis en skicklig ryttare som denna vecka rider ungponny-SM.

Lovis på Instagram

Lovis Lundblad
Månadens ryttare November

Ayleen Ejderland

En av de VFK-ryttare som tagit störst steg framåt på tävlingsbanorna de senaste åren. Ayleen kvalade till Falsterbo i somras, har vunnit flera cuper och stod bland annat som segrare i den första omgången av Agria Pony Trophy på Elmia 2022.

Ayleen på Instagram

Ayleen Ejderland