Anläggningen

Växjöortens Fältrittklubb VFK grundades 1974 som en ideell förening med ridskola med ett 10-tal hästar och med tyngdpunkt på tävling och träning för privatryttare. Ridskolan bedrevs i samma lokaler som idag och som då renoverats av ideellt arbetande medlemmar. Anläggningen var för den tiden i framkant med bra stall och stort ridhus.

Under åren har ridskolan utvecklats till att idag omfatta ca 20 hästar och ca 240 ridande elever per vecka. Anläggningen är nu godkänd för drygt 50 hästar varav ca 30 är privatägda. Idag finns det två ridhus och tre bra utebanor med belysning för användning året runt. Föreningen har ca 600 medlemmar med ett brett spann på ålder och kunskapsnivå – vilket är positivt för all verksamhet.

VFK som klubb driver i dag ridskolans verksamhet och anläggningens drift. Ridskoleansvarig som tillsammans med sin personal står för det dagliga arbetet med hästarna, anläggningen och mötet med alla ridande elever.

En renoveringen av ridskolans stall genomfördes under 2009 i samarbete med fastighetsägaren Nils Posse och Växjö kommun. Ombyggnaden innebar att ridskolan fick ett eget stall och privathästarna flyttades till nybyggda attraktiva uteboxar i anslutning till privatstallet. De gamla spiltorna i stallet byggdes om till nya stora boxar och därmed står alla ridskolans hästar i stora fräscha boxar, med gott om utrymme. Dessutom revs innertaket bort och stallet blev öppnat upp i nock vilket ger ett vackert rum med frisk luft och god ventilation. Ombyggnaden gjordes för att öka säkerheten och trevnaden för alla hästar och ryttare på anläggningen.

Under 2014 har ridhusen (både lilla och stora) genomgått en renovering vilket inneburit nytt underlag, ny vitmålad sarg samt nytt bevattningssystem.

Anläggningen

Anläggningskort

För att använda VFKs två ridhus och tre utebanor i Bergunda, samt ridhuset och en utebanan på Teleborg måste du ha anläggningskort (under 2024 ingår inte nya anläggningen Abena Indoor i anläggningskortet). Då har du tillgång de tider det inte pågår lektionsverksamhet eller är bokat för träningar/tävlingar eller andra aktiviteter. 

Priser & beställning

Anläggningskort
Anläggningen

Schema för anläggningen

Här kan du se vilka banor och ridhus som är bokade på anläggningen:

Hippocrates Schema

Hopptider i ridhusen

Stora ridhuset
Torsdagar efter kl. 20:45
Lördagar jämna veckor kl. 14-17
Söndagar ojämna veckor kl. 14-17

Lilla ridhuset
Tisdagar ojämna veckor kl. 19-21

Dressyrtider i stora ridhuset (inga bommar tillåtna)

Lördagar ojämna veckor kl. 14-17
Söndagar jämna veckor kl. 14-17

Övriga tider får bommar, longering samt tömkörning endast genomföras efter godkännande av övriga ekipage.

 

Schema för anläggningen
Anläggningen

Vill du boka vår anläggning?

Bokning av ridhus och utebanor är möjligt i mån av tillgång till tider

Priser för dig som har anläggningskort: 
Lilla ridhuset 100 kr/h
Stora ridhuset 200 kr/h

Priser för dig utan anläggningskort: 
Lilla ridhuset 400 kr/h
Stora ridhuset 500 kr/h

Hyra av anläggningen- bokning och prisförfrågan skickas till info@vaxjoortensfaltrittklubb.se

Vill du boka vår anläggning?

Kom och rid på anläggningen

Medlem: 200kr/häst/dag
Icke medlem: 250kr/häst/dag

Betalning sker via Swish 123 398 51 57 och ska vara gjord innan du rider. 

Kom och rid på anläggningen
Regler för ryttarens utrustning
Abena Indoor - nya anläggningen