BUS styrelse

Bergunda UngdomsSektion kallas för BUS.

För aktuella aktivieter besök vårt instagramkonto @vfk.bus

Ordförande

Selma Engström

Selma Engström heter jag och jag sitter som ordförande i BUS och jag är även ansvarig för våran Instagram. Det här är mitt fjärde år i ungdomssektionen men mitt första år som ordförande.Jag har tidigare suttit som ledamot och kassör. Jag är född 2007, alltså är jag 14 fyller 15 i år och jag går i 8an på Pär Lagerkvistskolan. Jag är coach på fredagar då jag även rider i grön-röd grupp för Johanna men ni kan även träffa mig i stallet på lördagar då jag rider i en röd grupp för Olivia. Mina favorithästar är Macro men tycker även Helga och Rocky är roliga.

Jag har ridit regelbundet på VFK sedan jag var 6 år gammal, sammanlagt ca 8,5 år.

Utöver ridskolan rider jag på min medryttarhäst Blue. Om ni kollar extra noga kan ni nog se mig med honom på anläggningen ibland.

Förut gick jag även på handboll i Växjö HF men slutade för att lägga mer tid i stallet.

Jag gick med i BUS för att jag vill hjälpa till med en bra gemenskap i ridklubben och för att jag vill utvecklas och bli en bra ledare och förebild.

Jag hoppas att vi ska kunna hitta på massa roliga aktiviteter under året och att corona inte ska hindra oss som tidigare.

Selma Engström
Vice ordförande

Hedda Bolmgren

Hedda Bolmgren heter jag och jag sitter som vice ordförande i bus och detta är mitt fjärde år i bus. Tidigare har jag suttit som ledamot och sekreterare!

Jag är 14 år, född 2007 och går i 8:an på Pär Lagerkvistskolan. Ni kan se mig i stallet på onsdagar där jag är stallvärd, på torsdagarna där jag är coach och rider i grön grupp för Jessica. Rider även på lördagarna där jag rider i röd grupp för Olivia. Rocky är min favorit häst men gillar även Anki och Icy mycket.

Jag gick med i bus för att öka mina ledarkunskaper och bli en bra förebild, men också med att ha kul med övriga i stallet.

Hedda Bolmgren
Sekreterare

Lova Sellgren

Jag heter Lova och är 15 år gammal (Född 2007). Nu är jag inne på mitt tredje år i BUS och sitter som sekreterare. Det bästa med att vara med i BUS är nog att få vara med och sprida lite extra glädje på anläggningen, och det var också en av anledningarna till att jag gick med!

Jag började rida på VFK som 9 åring och fastnade då för hästar. På ridskolan är jag nu coach på måndagar, då jag även rider i grön grupp för Jessica, samt rider i en grön/röd grupp på fredagar för Johanna.

Mina favorithästar på ridskolan just nu skulle jag nog säga är: Coco, Donna och Anki.

Utöver ridskolan har jag min medryttarhäst Krokus som står i privatstallet på VFK, som jag ansvarar för onsdagar och fredagar. Det är roligt och lärorikt att få utvecklas med henne då hon är en väldigt härlig häst.

När jag inte är i stallet stallet så går jag på Norregårdskolan i klass 8C. Förut så gick jag även på truppgymnastik, men fick sedan sluta pga en

Lova Sellgren
Kassör

Rebecka Ernerstam

Jag heter Rebecka Ernerstam och är 15 år gammal alltså född 2007. Jag går på Teleborg Centrum skola i Växjö och är kassör i BUS, är också inne på mitt 4e år i BUS. Jag gick med i BUS för att de verkade kul och för att träffa andra med samma intresse.

Jag har en medryttarhäst som heter Jonny och han är en blandras, han är D-ponny och jag har hand om honom 3 dagar i veckan.

Ni kan hitta mig i stallet på Tisdagar och Lördagar. Varannan tisdag hoppar jag i hoppspecialen 19.00 för Jessica men är även Coach på tisdagar.

Lördagar är jag stallvärd och rider 10.55 för Olivia.

Tror inte jag har någon direkt favorit på ridskolan men gillar Macro, Helga och Wilma ganska mycket.

Rebecka Ernerstam
Ledamot

Julia Sager

Jag är ledamot och sitter mitt andra år i BUS. Jag är 15 fyller 16 i December och går i 9an på Pär Lagerkvistskolan. Ni kan se mig i stallet på måndagar, onsdagar och lördagar. På måndagar rider jag i en grön grupp för Jessica. På onsdagar är jag stallvärd. På lördagar rider jag i en grön grupp för Olivia. Mina favoritplatser skulle jag säga är Lexus och Macro.

Julia Sager
Ledamot

Moa Sagebrant

Moa Sagebrant heter jag. Detta är mitt första år i ungdomssektionen. Jag gick med i BUS för att jag tycker att det skulle bli kul att lära känna lite mer i klubben och hoppas att jag kan bli en bra förebild.

Jag är född år 2009 och är alltså är jag 13 år. Jag går i 6:an på Vederslöv skola.

Ni kan mest se mig i stallet på måndagar då jag rider i en grön grupp för Jessica. Mina favorit hästar är Macro, Coco och Bubblan. Utanför ridskolan rider jag på Sanna en liten B-ponny och när jag inte rider är jag med kompisar och mina djur.

Moa Sagebrant
Ledamot

Felicia Sager

Jag heter Felicia och jag sitter som ledamot i BUS jag är 13 år och jag går i 6:an på Gemla skola. Jag sitter mitt första år i bus och ni kan se mig i stallet på fredagar och lördagar.

Jag rider två gånger i veckan i en vit grupp på fredagar och lördagar för Sara.

Min favorit häst är Macro.

Felicia Sager
Ledamot

Tilde Sagebrant

Tilde heter jag, jag är 14 år och detta är mitt första år i BUS. Jag sitter som ledamot. Jag valde att gå med i BUS för att bli en bra förebild för personer som är osäkra i säg själva och sin ridning då jag själv varit det, också för att lära känna alla fina personer! Jag har ridit på VFK i 8 år och rider på 2 andra ställen också. Jag rider på torsdagar för Jessica och då kan ni även hitta mig i stallet! Mina favoriter är Helga, Sigge, Icy och Diatina. För det mesta rider jag Helga och trivs väldigt bra med henne!

Tilde Sagebrant
Ledamot

Meja Björnfot

Mitt namn är Meja Björnfot. Detta är mitt första år med bus och jag sitter som ledamot. Jag gick med i BUS för gemenskapen och även träffa andra med samma intresse. Jag rider en gång i veckan på ridskolan, samt någon gång på medryttarhäst. Förutom BUS är jag även skötare och stallvärd på tisdagar. Jag är född 2008 så går nu i 7:an på kronobergskola. Min favorit häst är Bubblan. Ni kan se mig i stallet tisdagar och lördagar.

Meja Björnfot
Suppelant

Nova Vajraca

Mitt namn är Nova Vajraca. Jag är 12 år men fyller 13, alltså är jag född 2009. Jag går på en skola i Alvesta som heter Grönkullaskolan, och jag går då i 6:an. Jag sitter som suppleant i BUS. Det är mitt första år i BUS och jag gick med för att lära känna lite mer i stallet och att få göra nått i stallet istället för att bara få rida. Ni kan se mig i stallet på fredagar och ibland lördagar, på fredagar är jag skötare på Coco och rider i vit grupp för Sara kl 17:00. På lördagar är jag mest i stallet för att va med hästar och kompisar och även hjälpa till lite. Min favorit häst är Coco (Coco Chanel B).

Nova Vajraca
Suppleant

Tyra Magnusson Rhodén

Jag heter Tyra och är 09 alltså fyller jag 13 i år. Det här är mitt första år i bus. Min position i styrelsen är suppleant. Jag är i stallet på tisdagar och torsdagar. På tisdagar är jag stallvärd och på torsdagar har jag träning för Jessica. Min favorit häst just nu är nog Lexus. Jag gick med i bus för att lära känna alla och hitta på roliga saker.

Tyra Magnusson Rhodén
Suppleant

Amanda Ernerstam

Mitt namn är Amanda Ernerstam och jag är 12 år men ska fylla 13 i år, alltså är jag född 2009. Jag går på en skola i Växjö som heter Torparskolan. Jag är suppleant i Bus och det är även mitt första år som jag är med i Bus. Jag gick med i Bus för att bli mer kreativ och för att träffa fler i stallet. Ni kan se mig i stallet på lördagar och lite på fredagar. På fredagar rider jag för Johanna i grön grupp klockan 18:00 till 19:00 och på lördagar är jag stallvärd. Mina favorit hästar är Coco och Bubblan.

Amanda Ernerstam