LÄR KÄNNA: ELVIRA AABY-ERICSSON – MÅNADENS ABENARYTTARE I JULI

Hon har vunnit på självaste Stockholms stadion, hon jagar snart segrar i Falsterbo och när hon har en bra dag är det ingen som tar henne i omhoppning. Möt Elvira Aaby-Ericsson, vinnarskallen från Alvesta som är en av juli månads ABENA-ryttare!

Namn: Elvira Aaby-Ericsson.

Ålder: 16.

Bor: Alvesta.

Familj: Mamma, pappa, storasyster, storebror och lillasyster.

Hästar: ”Just nu är det Riot och Pikachu – och Dandy, som ska säljas. Sedan har jag Sandy, som min lillasyster tävlar childrens med. Utöver det har jag Prince, som är lite svårriden och som jag rider åt min lillasyster.”

Höjdpunkt i karriären så här långt: ”Alla framgångar har sin speciella plats, men Stockholm var väldigt roligt (Elvira vann GCT-tävlingen på Stockholms stadion i juni), 1,40-debuten med Pikachu var också kul, när jag kvalade in till Falsterbo.”

Intressen utanför ridsporten: ”Hmm, alltså inte vad jag kan komma på just nu. Men jag tycker det är kul att åka iväg på semester med familjen, även om det kanske inte räknas som ett intresse.”

Förebild: ”Jag skulle nog säga Peder Fredricson, men även min mamma. Hon ställer upp så himla mycket och hjälper mig hela tiden med allting, även när det är jobbigt. Jag ser upp till henne väldigt mycket.”

Så ser resten av sommaren ut: ”Jag ska till Falsterbo nu. Sedan blir det 1,5 veckas semester efter det. Därefter blir det Summer Show på VFK och sedan SM. Det är så det ser ut nu.”

Favorittränare: ”Åsa Svensson. Hon lägger ner mycket tid på ryttaren och ser väldigt bra vad man har svårt med som ryttare och häst. Hon ger bra tips inför tävlingar och på vad man kan träna på hemma. Åsa är väldigt uppskattad hos oss.”

Det bästa med VFK: ”Det bästa är att det finns så många bra människor på VFK. Alla stöttar varandra och när man tävlar får man stöd av klubben. Jag känner många kompisar genom klubben och det är alltid bra tävlingar och bra priser på VFK.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Vinnarskalle, envis, omhoppningsspecialist.”

Hästen som betytt mest för dig: ”Svår fråga, eftersom alla hästarna varit speciella på sitt sätt. Men ändå är det helt klart Prince och Pikachu som betytt mest. Jag kan inte välja mellan dem.”

Om att bli Månadens ABENAryttare: ”Jätteroligt, det gjorde mig förvånad. Jag trodde att man behövde vara ryttare i VFK länge för att få en sådan utmärkelse. Det är fina saker man får som Månadens ABENA-ryttare och jag tycker att det är väldigt kul att ABENA är med och sponsrar och gör det möjligt.”


Fotograf: Daniel Enestubbe