Hej

Här kommer årets andra nyhetsbrev.

Verksamheten

Jag börjar nyhetsbrevet med att förkunna att jag (Peter Wibrån) kommer att avsluta min anställning hos VHC/VFK den 31/10. Jag kommer istället att börja en tjänst som kundrådgivare hos Swedbank. Jag vill tacka alla som jag kommit i kontakt med under lite mer än ett år som jag arbetat i föreningen. Jag tror på en ljus framtid för föreningen. Med den nya anläggningen och uppstarten av Teleborg så blir det en mycket spännande framtid för föreningen. Det kommer innebära ett växande antal uppsittningar per vecka, fler privat uppstallade och en utökning med tävlingar under vinterperioden.

Jag har trivts alldeles utmärkt i föreningen men när jag nu fick möjligheten att börja en tjänst på Swedbank så kunde jag inte tacka nej. Jag önskar föreningen all lycka i framtiden!

 

Ridskolan

Höstterminen har rullat på i full fart och vi är redan halvvägs! En del förändring har skett främst på hästfronten men även i personalgruppen. Rooibos, Smilla och Coco har hittat nya hem. Tyvärr har vi förlorat Bubblan och Lexus som numera galopperar på de evigt gröna ängarna. Ett glatt tillskott är d-ponnyn Holly som vi hoppas ska trivas bra som skolhäst hos oss.

Evelina Hagehed påbörjade sin anställning på VFK i samband med höstterminens start, något vi är väldigt glada över!

Fortsatt under hösten kan ni förutom den ordinarie lektionsverksamheten se fram emot höstlovsaktviteter, ett par extra helgkurser för dig född -98 eller tidigare, klubbtävling i dressyr och hoppning med seniorklasser samt luciashow.

Men det som är allra mest spännande är att vi förbereder flytten till det nya skolstallet som kommer att ske vid terminsslut. Vi ser fram emot att få starta upp vårterminen tillsammans med er på den nya anläggningen, äntligen!

 

Anläggning – Abena Arena

Det har hänt en hel del med den nya anläggningen sedan senaste nyhetsbrevet. Det nya ridskolestallet är nu besiktigat och godkänt för att användas. I det nya ridhuset pågår arbetet för fullt, det händer nya saker varje vecka. Det ska besiktigas inom kort och det ska vara klart att användas när vi startar upp vårterminen.

 

Teleborg

Vi har nu genom Sara Karlsson startat upp verksamheten på Teleborg. Vi har under sommaren hittat och köpt in 12 ponnyer. Alla ponnyerna är nya i miljön och det har varit en utmaning att skola in dem på kort tid. Vi är nöjda med resultatet samt med de fina och duktiga ponnyerna och ser fram emot att utveckla verksamheten framöver.

Just nu har vi ca 90 uppsittningar/vecka och vi kommer att bygga på fler grupper och aktiviteter efterhand. Att sakta men säkert bygga en stabil grund anser vi är viktigt för att få en hållbar verksamhet.
Njut av hösten och hästen! Välkomna till Teleborg!

 

Månadens ryttare

Varje månad kommer representanter från VFK och ABENA tillsammans att utse två ryttare som vi tycker förtjänar att presenteras närmare och lyftas fram i ljuset. Att bli utsedd till Månadens ryttare har ingenting med prestation eller ålder att göra. Det kan handla om en ryttare som går sin andra termin på ridskolan, en dressyrryttare som strävar efter att nå nästa nivå eller en hoppryttare i ett av våra lag. Avgörande för att utses till Månadens ryttare är att ryttaren är en bra kamrat, tar god hand om sina hästar och bidrar till god stämning i klubben. Den som utses till Månadens ryttare blir intervjuad av VFK och publicerad på hemsidan samt på VFK:s och ABENAs sociala mediekanaler. Månadens ryttare får schabrak, täcke och väst av ABENA, men inte nog med det. Eftersom ridsport är en dyr sport och priserna på det mesta i vårt samhälle stiger får Månadens ryttare också ett ekonomiskt stöd på 2000 kronor av ABENA. Pengarna är öronmärkta att användas till träning och tävling för att utvecklas vidare som ryttare. Vi vill passa på att tacka ABENA som gjort den här nyheten möjlig och det är ett stort nöje för oss att avslöja de två första som utsetts till Månadens ryttare. Månadens ryttare i juni blev Wilma Bertilsson och Olivia Rosén, i juli Ottilia Bylander och Elvira Aaby Ericsson, i augusti Alicia Jönberg, Noelle Ekander och William Nybeck, i september Doris Ruuda och Alice Runosson och nu i oktober är det Tilda Dahlberg och Marie Wieslander som fått utmärkelsen.

Tävlingar

Föreningen har sedan senaste nyhetsbrevet anordnat ytterligare ett antal utomhustävlingar.

Vi har haft maj, sommar och höstdressyr med sammanlagt ca 240 startande ekipage. Vi har också anordnat Växjö Summer Show, en hopptävling för ponny och häst med 938 starter. I augusti var det Karl-Oskar Cup, tävling för ponny med 325 starter och i slutet på september var det Hösthoppet med 94 starter. Nästa tävling som VFK anordnar är Novemberhoppet i slutet på november och och i början på december är det Adventshoppet med kval till Sverigeponnyn.

 

Lagverksamhet

Dressyr Division 2 ponny har vunnit alla tre omgångar och vann därmed serien.

Hoppning Division 2 ponny kom på tredje och fjärde plats i zonen. VFK lag 1 gick vidare till finalen i Vetlanda den 22/10. Vi önskar laget lycka till i finalen!