Lär känna: Lovis Lundblad – en av november månads ABENAryttare

Hon är redan en superfunktionär och blivande tävlingsgeneral. Hon är glad men frusen, envis och målinriktad och hennes liv innehåller så mycket häst att det inte finns plats för annat. Möt Lovis Lundblad, en av november månads ABENA-ryttare!

Namn: Lovis Lundblad.

Ålder: 15.

Familj: Mamma, pappa och storebror.

Hästar jag rider: ”Just nu rider jag fem hästar. Hallie (Gevas Halifax), Rosa (Lidens April Rose), Larry (Lahinch Silver), Blue (Ballagh Ban) och Prins (Toftlunds Prins-Chi). Hallie är min sjuåring, Rosa är Karin Klevegårds ponny och just nu vilar hon efter SM. Hallie har jag tävlat upp till LA med och gått ungponny-SM med som sexåring. Han är skadad men håller på att läka så gott det går. Rose är en kaxig och bestämd dam som helst hade gjort det hon själv ville, men hon är snäll och hoppar jättetrevligt. Larry har jag bara ridit i någon vecka. Han är tio år och ganska grön men trevlig och har gått i Karin Klevegårds verksamhet. Nu rider jag honom till försäljning. Blue är sju år och honom ska jag tävla lite och hjälpa familjen som har honom. Prins ska jag också tävla lite är tanken.”

Det största jag varit med om hittills: ”Tävlingsmässigt är det när jag red Sverigeponnyn i Scandinavium 2020. Att rida in på den arenan som man drömt om och sett på tv i flera år var otroligt häftigt. De som tävlar i Sverigeponnyn åker upp flera dagar innan tävlingarna och det kändes som att man var där i en evighet och fick uppleva det länge. Det största annars är att jag utbildat mina egna unghästar men den största tävlingen är absolut Scandinavium.”

Intressen utanför ridsporten: ”Inga.”

Förebild: ”Wilma Hellström är en av dem. Jag tycker att hon rider helt fantastiskt. Hon har även unghästar och tävlar inte bara på den absoluta toppnivån. Sedan blir man inspirerad eftersom hennes topphäst (Cicci) heller inte är helt fläckfri; den har till exempel bara ett öga. Att man inte ger upp för det utan tar vara på allt tycker jag är inspirerande.”

Favorittränare: ”Just nu är det Karin Klevegård. Jag känner ett starkt förtroende att få rida hennes ponnysar medan Hallie vilar upp sig.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Envis kan vi väl börja med. Ambitiös. Vad ska vi mer ta? Glad. Fast jag är inte så glad när mamma säger att jag ska ha funktionärsuppdrag i gamla ridhuset när temperaturen visar minus fem.”

Hästen som betytt mest för mig: ”Jag skulle nog säga Greta. Egentligen skulle jag rida henne till försäljning men sedan råkade vi funka fantastiskt bra ihop. Vi köpte henne när hon var skadad och befann sig på botten och efter en tre år lång resa tillsammans fick avsluta med en felfri Msv B. Det var också hon som gav mig mitt favorittävlingsminne från Scandinavium. Jag skulle även vilja säga Hallie, för där har jag verkligen lärt mig att inte ge upp. Vilken resa vi gjort. Han är fantastisk.”

Det bästa med VFK: ”Absolut satsningen som görs och gemenskapen i klubben. Det är en sådan gemenskap i VFK samtidigt som det satsas enormt. Jag har mina hästar bara ett par hundra meter från klubben och att se bygget varje dag och hur det utvecklas – det är häftigt.”

Om att bli månadens ABENA-ryttare: ”Jättehäftigt och jättekul att få vara en av dem. Att få den stöttningen och alla fina kläder att visa upp känns verkligen bra!”