Lär känna: Linda Karlsson – en av december månads ABENA-ryttare!

Trots att hon inte är tävlingsryttare är hon en av VFK:s mest rutinerade medlemmar. Hon vet hur ett sekretariat fungerar och hyllar klubbens instruktörer. Det är dags för oss att presentera Linda Karlsson – en av december månads ABENA-ryttare!

Namn: Linda Karlsson.
Ålder: 53.
Bor: Växjö.
Familj: Make och två döttrar.

Hästar jag rider: ”Vi har två hästar i familjen. Jag har en och äldsta dottern har en. En heter Texas Hill. Han är ett halvblod, född 2013 och köptes som unghäst till storasyster men nu har lillasyster tagit över honom. Hon går på Bollerups naturbruksgymnasium och han är med med henne där. Äldsta dottern har en egen häst som heter Inferno SSL som också är ett halvblod. Det är barnen som rider dem. Själv är jag gammal ridskoleryttare sedan många år.”

Mitt engagemang i VFK: ”Jag har varit medlem i VFK sedan 1979 och ridit lektion i stort sett hela tiden. Förutom att jag är ridskoleryttare är jag med i dressyrsektionen. När det är tävling brukar jag sitta i sekretariatet och är med i gänget som planerar och jobbar inför, under och efter tävlingarna.”

Det största jag varit med om inom ridsporten: ”När vi köpte vår första häst var en både stor och spännande händelse.”

Intressen utanför ridsporten: ”Tråkigt svar kanske, men förutom det som handlar om hästar går tiden mest åt till att jobba, vara med familjen och att arbeta i trädgården.”

Förebild: ”Kyra Kyrklund. Hon är både rolig och kan konsten att förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt.”

Favorittränare: ”Efter att ha varit i VFK under så många år måste jag säga att vi just nu har väldigt kunniga instruktörer. De är både sociala, trevliga och duktiga.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Jag tror att jag är ganska vänlig, lättsam och ordningsam.”

Hästen som betytt mest för mig: ”Det är en häst som hette Paritza. Ett tag under 1990-talet red jag 4-5 gånger i veckan. Då hade vi en extra ”sköthäst” och då red jag henne nästan hela tiden. Det var en fantastisk häst och det var fler som var förtjusta i henne. Hon är nog den som betytt mest för mig.”

Det bästa med VFK: ”För mig har det aldrig funnits några alternativ. Speciellt nu har VFK ett bra hästmaterial, bra säkerhetstänk och bra stallar – rubbet, liksom. Har man en gång börjat som VFK:are tror jag att man fortsätter.”

Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”Det var jätteroligt. När jag blev uppringd (av Abenas Linda Leijon) frågade jag om hon inte hade ringt fel, men det hade hon inte. Jag tyckte att det var roligt att bli nominerad över huvud taget och det känns väldigt roligt att det inte bara går till tävlingsryttare. VFK är ju en stor klubb som står på flera ben och det här kändes väldigt bra.”