Styrelsen informerar om VHC och kommunens plan framåt

Här finns kort information från styrelsen med anledning av den senaste tidens händelser och uppmärksamhet i media. Styrelsen vill betona att ridskola och tävlingsverksamhet fortsätter som planerat.

Polisanmälan

Den 7/5 gjorde kommunen en polisanmälan angående det tidigare kommunicerade markköpet och signering av låneavtal av personer i VHCs styrelse. Dessutom har det uppkommit oklarheter gällande ett inköp av en maskin till föreningen, finansierat av bidrag från kommunen.

Vi kommer avvakta åtgärder tills polisens utredning är klar. Men med anledning av detta har en styrelsesuppleant i VFKs styrelse, som även innehar en position i VHCs styrelse, valt att ta en time out från sitt uppdrag i VFKs styrelse tills utredningen är avslutad.

Under pågående utredning kommer VKFs styrelse inte kommentera frågan och hänvisar eventuella ytterligare frågor till kommunen och polisen.

 

Konkurs Växjö HästsportCenter

Den 8/5 har VHC (Växjö HästsportCenter AB) styrelse valt att försätta bolaget i konkurs. Vi vill dock betona att föreningens verksamhet kommer att fortsätta som vanligt, vilket också kommunen är väldigt måna om.

 

Förslag på färdigställande och fortsatt drift av den nya anläggningen

Kommunens tjänstepersoner kommer lämna in ett nytt förslag till beslut till kommunstyrelsens möte den 14/5 angående färdigställandet av anläggningen.
Enligt det nya förslaget kommer kommunen själva ta hand om färdigställandet och ägandeskapet av anläggningen. I förslaget blir kommunen ägare av nya anläggningen medan VFK kommer att bli hyresgäster. När det gäller färdigställandet av den yttre miljön så kommer det arbetet att fortsätta enligt tidigare plan.

Vill du läsa förslaget hittar du det här: Kallelse KS 2024-05-14 (vaxjo.se)

 

Vad händer nu?

Vi har fortsatt löpande kontakt med kommunen och återkommer med mer information så snart vi vet mer.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss i styrelsen via e-post: styrelse@vaxjoortensfaltrittklubb.se.