Här är månadens ABENAryttare i juni!

Äntligen är sommaren här! Vad passar bättre när vi går in i juni än att presentera två nya namn som blivit utvalda i VFK:s och ABENA:s succésatsning på månadens ryttare?

Vår klubbchef Peter Wibrån har precis lämnat de glada nyheterna till följande två VFK:are:

Wilma Bertilsson

Wilma räknas till en av Sveriges största unga ryttartalanger alla kategorier. Fälttävlansryttaren från Södra Åreda har vunnit ponny-SM, tog SM-silver på junior-SM i somrar, då hon också fanns med i EM-landslaget. Wilma har som 16-åring redan etablerat sig bland seniorerna och på den internationella scenen. Wilma behärskar som få konsten att vara lika målmedveten som ödmjuk och har rivstartat säsongen med fina placeringar i internationella klasser.

 

Wilma Bertilsson

Olivia Rosén

Olivia har många strängar på sin lyra. Hon är en duktig ryttare, en omtyckt klubbkompis och en lika fantastisk funktionär. Olivia är en ung eldsjäl i ordets rätta bemärkelse som har egen D-ponny men även tävlar och utbildar andra hästar. Förra året kvalade Olivia in till ungponny-SM med två ponnyer och hon har tidigare varit lagmedlem i VFK:s division 1-lag. Olivia är en ridprofil som sliter i ur och skur för sina hästars välmående.

Olivia Rosén

Håll utkik – snart publicerar vi intervjuer där ni kan lära känna de båda juniryttarna ännu bättre.

Vi säger ett stort grattis till Wilma och Olivia! Som månadens ABENA-ryttare belönas de med schabrak, täcke och väst samt med 2000 kronor att användas till tävling och/eller träning.

Vem eller vilka tycker du ska bli månadens ryttare i juli?

Då kontaktar du VFK:s klubbchef Peter Wibrån på peter.wibran@vaxjoortensfaltrittklubb.se

Och du – lär dig redan nu hashtaggen #abenariders och använd den gärna när du postar inlägg!

Håll utkik – snart publicerar vi intervjuer där ni kan lära känna de båda juniryttarna ännu bättre.