Lär känna: Elvira Hallberg Ehrner – en av februari månads ABENA-ryttare!

Hon är snäll, ser upp till två och rider tre. Hon har varit med om mycket men kommer aldrig någonsin att glömma U2:s succé på Värendsvallen. Möt Elvira Hallberg Ehrner – en av februari månads ABENA-ryttare!

Namn: Elvira Hallberg Ehrner.
Ålder: 15.
Bor: Kårestad.
Familj: Mamma, pappa och storasyster.

Hästar jag rider: ”Först och främst rider jag min D-ponny Bobby. Han är just nu skadad men jag har satt igång honom så smått och börjat hoppa lite. Sedan rider jag min syrras gamla D-ponny Indy. Alldeles nyligen har jag också börjat rida en storhäst som heter Affe.”

Mitt engagemang i VFK: ”Jag är alltid funktionär på VFK:s tävlingar och då och då hjälper jag min mamma en del med sociala medier och fungerar lite som allt-i-allo.”

Det största jag varit med om inom ridsporten: ”Svårt att säga, eftersom jag tycker det varit jättestort att tävla med alla mina hästar. Men ett minne jag verkligen kommer ihåg var när jag tävlade på min gamla C-ponny U2 och vi vann inverkansklassen under Karl Oskar Cup-helgen på Värendsvallen. Det var så oväntat och jag blev så himla glad över den för det var min första stora vinst någonsin. Och det var extra kul att det hände på Värendsvallen – det är verkligen en fantastisk arena att rida på.”

Intressen utanför ridsporten: ”Jag hänger ganska mycket med vänner på fritiden och försöker klämma in det. Annars blir det mest skola och plugg – och så ska jag börja jobba lite till sommaren.”

Förebild: ”Jag har två förebilder. Först kommer mamma, hon är min största förebild. Mamma är verkligen helt fantastisk, hjälper mig med allt och det är hon som ser till att jag är den jag är i dag. Sedan är min vän Elvira Aaby-Ericsson en stor förebild. Det var förresten henne jag köpte Bobby av. När det varit jobbigt med hästarna och saker jag inte kunnat prata med mina föräldrar om har jag alltid kunnat prata med henne och då har hon alltid gett mig så himla bra tips. Hon är både världens snällaste och den duktigaste ryttaren jag känner.”

Favorittränare: ”Jag har tränat för ganska många olika genom åren. Mina favoriter just nu är Anna Kanstrup i hoppning och Cicci Erlandsson i dressyr.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Snäll, förhoppningsvis. Lagkompis. Och hjälpsam, tror jag.”

Hästen som betytt mest för mig:
”Det är så klart min C-ponny U2. En sån ponny som han kommer jag nog aldrig i mitt liv få igen. Han var fantastisk på alla vis; otrolig kapacitet, världens snällaste – det finns bara en som han. Tyvärr blev han skadad hösten 2020 och kunde inte hoppa efter det och vi tvingades sälja honom. Men den resan vi gjorde tillsammans kommer jag aldrig att uppleva igen. Han hamnade i det perfekta hemmet i Skövde och tävlar numera dressyr.”

Det bästa med VFK: ”Jag skulle helt klart säga gemenskapen. Det finns så himla många roliga och trevliga människor i VFK. Sedan är det också roligt med satsningen som pågår. Det känns kul att vara en del av den.”

Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”Jag blev jätteglad, för jag fick reda på vem som nominerat mig. Månadens ABENA-ryttare är ett jättefint initiativ och trots att jag inte är ryttaren som tävlar på högsta nivå är jag väldigt glad över att få utmärkelsen för att jag en bra person och tar hand om mina hästar bra.”