Lär känna: Hugo Hübner – av av mars månads ABENA-ryttare

Han är glad, målinriktad och blev nyligen jättechockad. Han är rolig och gillar Messi men spelar själv på en annan position än idolen. Här är Hugo Hübner – en av ABENA-ryttarna i mars.

Namn: Hugo Hübner.
Ålder: 11.
Bor: Växjö.
Familj: Mamma, pappa, lillasyster och lillebror.

Hästar jag rider: ”Just nu rider jag tre hästar: Diego, Freddie och Jasmin.”
Det största jag varit med om inom ridsporten: ”Jag gjorde min Lätt B-debut i Ljungby förra helgen. Jag fick fyra fel och blev inte placerad men det är nog det största hittills.”
Intressen utanför ridsporten: ”Jag spelar fotboll i Sandsbro AIK:s P12 och tränar fyra gånger i veckan. Min position är back.”
Förebild: ”I fotboll är det typ Messi som är min favorit och i ridsport gillar jag Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.”
Favorittränare: ”Jens Wickström. Han pratar väldigt mycket och kommer med väldigt bra tips. Det är skönt att få veta vad jag ska träna mer på.”
Beskriv dig själv med tre ord: ”Rolig, glad och målinriktad!”
Hästen som betytt mest: ”Jag rider inte Dottie just nu, hon är hos Ayleen Ejderland. Men jag har nog gjort mest och haft roligast med henne än så länge.”
Det bästa med VFK: ”Det är så mycket glada människor där. Alla är så positiva. Om man till exempel rider i laget hjälper alla varandra. Är det något dåligt eller något som hänt tröstar de en och så.”
Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”Jag var jättechockad, för jag trodde aldrig att jag skulle få den utmärkelsen. Jag var jätteförvånad och blev jättejätteglad när jag fick höra det.”