Lär känna: Alice Runosson – spetember månads ABENAryttare

Hon berömmer VFK:s aktivitet på sociala medier, har ett gott öga till förbundskaptenen och älskar hockey. Här är september månads ABENA-ryttare Alice Runosson.

Namn: Alice Runosson.

Ålder: 29.

Bor: Växjö.

Familj: Mamma, pappa, storebror och storasyster.

Hästar: ”Jag har sju hästar just nu, mest avelsston och unghästar. Min tävlingshäst är Don Amalfi.”

Det bästa med dressyr: ”Bra fråga! (skratt). Allt med dressyr är kul och som perfektionist gör man  allt för att bli så bra som möjligt. Det handlar om väldigt små detaljer och saker som gör skillnad och det gillar jag.”.

Det svåraste med dressyr: ”Tålamodet. Att allt inte faller på plats med en gång. Saker som är svårare tar lite tid och allt är därför inte perfekt från början. Mycket handlar om att ryttare och häst ska hitta varandras knappar och det tar tid.”

Intressen utanför ridsporten: Jag älskar att kolla på hockey, framför allt Växjö Lakers. Jag gillar även att äta god mat.”

Förebild: ”Mina förebilder är Cathrine Dufour (dansk dressyrryttare) och förbundskaptenen Bo Jenå. Cathrine ser jag upp till eftersom hon rider med väldigt små hjälper och får det se så enkelt ut. Bo är väldigt engagerad i det han gör och bryr sig om och är väldigt omtänksam om oss som inte rider på högsta nivå. En annan förebild är min tränare Stephanie Wretmto – det är hon som lärt mig att rida.”

Favorittränare: ”Just nu är Stephanie och Bo en väldigt bra kombination.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Oj, svårt. Men envis, engagerad och glad”.

Hästen som betytt mest för dig: Det är Bollinger. Det var han som tog mig uppåt i klasserna. Första gången jag red i Falsterbo var med honom. Han tog mig till de större ställena.”

Det bästa med VFK: ”Jag har precis kommit tillbaka till VFK och jag tycker att anläggningen är väldigt fin och jag blir alltid bra bemött. Jag tycker att det är väldigt kul att VFK delar så mycket på sociala medier som de gör – och att de ökat antalet dressyrtävlingar.”

Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”Väldigt roligt. Chockerande. Det trodde jag faktiskt inte, att en dressyrryttare skulle få det. En ära.”

Alice Runosson