Lär känna: Tilda Dahlberg – en av oktober månads ABENAryttare

Hon serverar glass, hon blev placerad på SM i somras och äger en guldklimp hemma i Grimslöv. Tilda Dahlberg är även oktober månads andra ABENA-ryttare och här kan ni lära känna henne ännu bättre!

Namn: Tilda Dahlberg.

Ålder: 18.

Bor: Grimslöv.

Familj: Mamma, pappa och bror.

Hästar: ”Vi har tre hästar. En D-ponny som vi kallar för Klimp, en svensk connemara som jag rider mycket fälttävlan på. Vi har två storhästar. Lexus, som vi kör mycket hoppning på och en unghäst som är 2,5 år som vi hoppas ska bli vår framtida stjärna inom terräng och hoppning.”

Grejen med fälttävlan: ”Jag har bara hållit på med fälttävlan i 1,5 år men ponnyn älskar det och det var varit ett vinnande koncept. Grejen med fälttävlan är nog att man får in alla tre grenarna dressyr, hoppning och terräng i ett. En annan speciell sak med fälttävlan är gemenskapen. Det känns som en familj. Alla känner alla, alla är trevliga och det är jättekul.”

Det största jag varit med om hittills: ”Det största jag varit med om är nog utvecklingen efter att jag och min ponny började med fälttävlan. Lag-SM i fälttävlan somras var också en höjdare där jag blev placerad individuellt. Det trodde jag inte för några år sedan.”

Intressen utanför ridsporten: ”Mycket tid läggs på hästarna, men mycket tid går också åt till att hänga med kompisar. Sedan jobbar jag lite vid sidan av mina studier på Realgymnasiet. Farmors heter företaget och under sommartid är det glassbar, trädgård, chokladtillverkning och sånt. På vintern är det mest jobb på till exempel julmarknader.”

Förebild: ”En av mina förebilder är helt klart min mamma Malin. Hon stöttar, hjälper och peppar mig när det gäller hästarna och hjälper mig att rida dem. En annan förebild är Henrik von Eckermann. Jag tycker att han får fram hästarna på ett mycket fint och bra sätt och generellt är han en väldigt duktig ryttare.”

Favorittränare: ”Jag tränar mycket för Philippa Magnusson och tycker att hon tar fram det bästa ur både mig och min ponny. Vi utvecklas enormt på hennes träningar. Sedan tränar jag mycket dressyr för min mamma.”

Beskriv dig själv med tre ord: ”Jag är väldigt målinriktad – just att ha någonting att sträva efter och ett mål att sikta på gör mig taggad. Jag är ganska noggrann och ganska omtänksam. Jag vill att alla ska må bra omkring mig.”

Hästen som betytt mest för mig: ”Det är min ponny Klimp. Jag har bara ridit sedan jag gick i sexan och han är min andra ponny jag haft sedan dess. Han är verkligen utvecklat mig och betyder massor. Jag har haft honom i fyra år men varje dag ger han mig wow-upplevelser. En guld-Klimp!”

Det bästa med VFK: ”Det är nog anläggningen och allt runt tävlingar. Det är superkul att vara funktionär på VFK och det finns en stor och fin gemenskap. Rent allmänt tycker jag det är en väldigt fin klubb.”

Om att bli Månadens ABENA-ryttare: ”En superfin utmärkelse som gör mig väldigt glad och nöjd. Jag tycker det är superkul att ni gör det här!”